Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Bloedgroepen dieet

Het bloedgroepdieet is simpel: probeer voedingsmiddelen te mijden die onverenigbaar zijn met de bloedgroep. Er is dus geen “slecht” voedsel of “goed” voedsel, maar er is voedsel dat wel of niet bij de bloedgroep past. Het vermijden van voeding die afweerreacties oproept levert een belangrijke bijdrage aan het ontlasten van het systeem. Dit heeft tot gevolg dat het immuunsysteem wordt versterkt, men energieker en minder snel moe is, de stofwisseling verbetert met gewichtsverlies als gevolg. Met het bloedgroep dieet wordt dus meer recht gedaan aan de onderlinge verschillen tussen mensen.

Bloedgroep O

Mensen met bloedgroep O kunnen het best eiwitten (vlees, vis) gebruiken en weinig koolhydraten. Tarwe en sommige andere granen kunnen problemen opleveren. Goede producten voor bloedgroep O zijn bijvoorbeeld rund- en lamsvlees, kabeljauw en tong, fèta, walnoten, uien, andijvie en pruimen.

Eten als je wilt afvallen: zeegroenten, kabeljauw, tong, gejodeerd zout, lever, rood vlees, boerenkool, spinazie en broccoli.

Vermijden als je wilt afvallen: tarwe, maïs, witte bonen, kool, spruitjes en bloemkool.

Bloedgroep A
Mensen met bloedgroep A kunnen het best zo veel mogelijk vegetarisch eten, veel koolhydraten gebruiken en weinig vet en zuivel. Heilzaam voor bloedgroep A zijn bijvoorbeeld makreel en zalm, soja producten, olijfolie, linzen, broccoli, spinazie, abrikozen, ananas, tamari, groene thee en koffie!

Eten als je wilt afvallen: zalm, makreel, broccoli, spinazie, soja producten, abrikozen, ananas

Vermijden als je wilt afvallen: vlees, zuivel producten, kidneybonen en tarwe (in grote hoeveelheden)

Bloedgroep B
Het best is een gevarieerde voeding: vlees, vis, groenten en granen. B is de enige bloedgroep die goed zuivelproducten verdraagt! Goede producten zijn bijvoorbeeld sardines, yoghurt, olijfolie, limabonen, rijstproducten, worteltjes, bananen en druivensap.

Eten als je wilt afvallen: vlees, vis, lever, bladgroenten.

Vermijden als je wilt afvallen: maïs, pinda’s, tarwe

Bloedgroep AB
Deze bloedgroep combineert de voor- en nadelen van de bloedgroepen A en B. AB gedijt goed op bijvoorbeeld lamsvlees, forel, kwark, pinda’s, rijstproducten, komkommer en kersen.

Eten als je wilt afvallen: vis (forel), zuivelproducten, groene groenten, ananas, rijstproducten.

Vermijden als je wilt afvallen: rood vlees, tarwe, kidneybonen, maïs

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

47 volgers